Tisdag 29 januari

Idag har arbetet haft tre spår. Möte med David. Besök hos Jim. Och så har vi köpt ett dockskåp. Fantastiskt!

Vi hade inget på scenen, utan istället började jag med promenad tillsammans med David och hans dotter (knappt 2 år) i barnvagn. När hon så småningom, efter en banan och liten promenad, somnat, fikade vi på Bengans och talade om projektet, metoder, tider och visioner. Lagom tills vi skulle gå vaknade hon, påtagligt piggare och gladare, och så skildes vi åt i ett gråvarmt Majorna.

Vardagsbilder
Därefter åkte Johanna och jag till Jims ateljé uppe i branterna i gamla Mölndal. Där har bolaget Vardagsbilder ett fantastiskt gammalt hus med enorma gamla tryckpressar som utan problem samsas med snabba datorer, skrivare och scanners. Här har Jim sin ateljé. Ett storslaget rum. Är som en vitmenad vind i en gammal inredd lada.

Scenografi
Vi pratade om arbetet med de scenografiska projektionerna. Om Jims idéer ha modeller som kan filmas och projiceras som inte står på golvet utan som sitter på väggarna. Jim berättade att han helst inte vill ha någon scenografi, utan kanske bara projektioner. Vi talade om de fyra stolar och bord vi hade på improvisationerna i fredags som en minimal och mobil variant. Samt förstås alla instrument musikerna använder.
Jim har gjort några 3-D-skisser på Atalantes scen, med några modellskisser på väggarna, bildprojektioner, samt några kameraåkningar i 3-D-modellerna.

Jim amination C (video)Jim amination D (video)


Vi talade också om Jims idéer att kunna blanda filmade modeller och 3-D animationer av samma miljö. Vi planerar att bygga verkliga modeller av kök, vardagsrum och annat som finns hos oss som bor i villa. Varje sådan miljö skulle kunna finnas både som modell på scenen, som livefilmad uppförstorad projektion, samt som 3-D-modell, som kan börja leva sitt eget liv och skruva till verkligheten.
Vi talade slutligen om att vi skall testa om det med det program vi använder på datorn går att filma modellerna med en livekamera, och samtidigt med en annan kamera filma en aktör och keya in den personen i den projicerade miljön. Detta skall testas i morgon, onsdag.


Jim amination A (video)Jim amination B (video)


Dockskåpet

Vi bestämde oss för att under nästa dag bege oss ut i staden och leta modeller. Möbler, vitvaror, lampor och annat. Ungefär sådant som finns i dockskåp. Men finns sådant idag som inte är Barbie? Eller måste vi leta begagnat? (På sikt kanske vi vill bygga själva, men nu vill vi bara pröva.) Och vart köper man sådant?
Johanna och Niklas tjuvstartade i den personliga och engagerade leksaksbutiken Någorlunda på Linnégatan. (Där mötte vi för övrigt Pusterviksteaterns chef med barn.) Vi fick veta att de dockskåp som finns idag kommer från Lundby, (http://www.lekmer.se/varumarke/Lundby/0) och de fanns att bese i affären. De hade förvånansvärt fina modeller, men de var givetvis också dyra. Döm om vår glädje när man ville stödja vårt arbete och vi fick köpa ett utställningsskåp till ett fantastiskt pris. Nu skall vi börja laborera på allvar. Det finns dessutom massvis med lampor i skåpet. Vi blir som barn igen. Nyfikna, pigga, glada barn. (I morgon skall vi pilla loss alla fastlimmade modeller så vi kan pröva utan själva huset.)

Se dockskåpet (video)

Vi hörs
//Niklas

Powered by Blogger

Subscribe to
Posts [Atom]

-->