Fortsatt process

Det var viktigt att vi hann få upp vårt arbete på scenen och känna lite på hur det blir när man agerar och sjunger. Det visade sig att det det gav sig rätt mycket av sig självt eftersom det i musiken och librettot är så uppenbart vilken energi och riktning varje replik har. Det kändes som att den idé vi har, att köra en ganska enkel och avskalad ton på scenen, med stiliserad scenografi verkar vettig. Vi hade också diskussioner om bildarbetet och Jim Berggren efterlyste material att arbeta med under sommaren, för att kunna ha så mycket som möjligt färdigt inför repperioden. Vad gäller bildarbetet finns flera spår. Det senaste är bearbetade bilder från flygfoton som de ser ut på t.ex. Eniro. Men det finns också tankar om bilder eller filmer på objekt från villan. Kastruller, mat, vin, dörrar, fönster och annat. Stiliserat. Och den ursprungliga skissen med live-kamera som filmar små kompositioner av dockskåpsmöbler. Var allt detta landar får växa fram under sommaren.
Vi pratade också mycket om hur processen skall se ut framöver. Niklas skall komponera hela sommmaren. Han kommer kontinuerligt att lägga ut skisser till ensemblen. Preliminärt har vi bestämt att han nu skall börja med första akten, där bara Erika och David agerar, så att de får chans att lära sig den redan innan repperioden.
Normalt sett behöver man kanske ett halvår för att träna in och sätta upp en två och en halv timmars opera av detta slag. Vi har fem veckor. Vi hade under veckan öppenhjärtade samtal om detta. Vi skall försöka. Vi beslutade att skjuta upp premiären fem dagar, till den 25 september, och har nu fem veckor plus en sjätte, fram till premiär på torsdag den 25.
Vi vill också verkligen få en iscensättning. Därför kommer vi att försöka ha en för-premiär redan den 5 september, tre veckor innan premiären. Då måste vi kunna ta oss igenom stycket för att se vad det är som det har blivit.
Niklas och Johanna kommer att göra ett preliminärt repschema och en plan för det fortsatta arbetet. Eftersom många har små barn kommer vi i princip att repa dagtid kl 9-16, med vissa undantag.

Powered by Blogger

Subscribe to
Posts [Atom]

-->