Filmer textläsning 7 april

Idag samlades vi igen. Alla utan Erika som kommer på onsdag. Anna Gustafsson, David Sperling, Magnus Bergström, Jim Berggren, Fredrika Byman Moberg, Johanna Larsson, Pär Bengtsson och Niklas Rydén. Vår producent Emma Rygielski medverkade också en stund.
Efter inledande samtal, tidsplanering och en kort rörelseuppvärmning gjorde vi så en absolut första genomläsning av librettot. Första akten tog drygt 30 minuter att läsa, och den andra tog cirka 70 minuter. Det spontana intrycket var att det mitt i all misär är en väldigt rolig text, att den är för lång, och att den nog kommer att fungera. Här är ett klipp från varje akt. (Klicka för video.)

Första akten. En bit in.

Andra akten. En liten bit in…

Efter en lunch, där vi konstaterade att det alltid serveras onödigt mycket mat på lunchrestauranger, samlades vi för ett samtal som kom att pågå i en och en halv timme. Där talade vi systematiskt om olika aspekter på det vi läst. Väl medvetna om att det kan bli väldigt annorlunda när det sjungs, och man då bättre förstår Niklas uppsåt både dramaturgiskt, rytmiskt och musikaliskt, gick vi igenom olika aspekter.


Samling för samtal. Inspelningen fungerade tyvärr sen ej…

Läs också reflektioner från våra samtal måndagen den 7 april här!

Powered by Blogger

Subscribe to
Posts [Atom]

-->